Kadaster Klic
KADASTERKLIC handelt niet voor of namens het Kadaster

Werkwijze Klic App

De Klic App is een gebruikersvriendelijke Klic viewer voor smartphone en tablet met een aantal handige functionaliteiten, waardoor de Klic-meldig eenvoudig te bekijken is. Wilt u toch liever printen? Dat kan. Zodra de levering gereed is, ontvangt u een e-mail. Deze e-mail bevat (naast een link naar de Klic-melding in de Klic App) een aparte link om de Klic-melding als PDF te bekijken en uit te printen.

1) Lagen aan- of uitzetten

Met de 'Thema’s' toets kunnen lagen aan- of uitgezet worden. Dit is mogelijk voor topografie en disciplines van netbeheerders. Bij selectie van één of meerdere disciplines worden alleen de geselecteerde kabels en leidingen getoond. Zo kunt u bijvoorbeeld alleen de kabels van KPN weergeven op de kaart. Standaard worden alle lagen getoond.

2) Positie bepalen met GPS

Als u de Klic-melding op locatie opent, ziet u met behulp van een icoontje waar in de Klic-tekening u zich bevindt. Voorwaarde is dat de GPS functionaliteit van uw smartphone of tablet ingeschakeld is. Wees bewust dat de GPS-positie een afwijking kan hebben, afhankelijk van het soort device en de locatie. Tref daarom altijd voorzorgsmaatregelen om de exacte ligging van de kabels en leidingen te bepalen. Met de 'GPS' toets kan de locatiefunctionaliteit in de Klic App aan- of uitgezet worden.

3) Meten = weten

Met de 'Meetlint' toets wordt het digitale meetlint geactiveerd. U kunt nu met uw vinger het beginpunt van de meting bepalen. Beweeg met uw vinger naar het eindpunt en laat los. De meting is voltooid en de afstand staat linksboven in het scherm. Met de 'Meetlint' toets kunt u het digitale meetlint weer uitschakelen. Tip: Voor een nauwkeurige meting, zoom zo ver mogelijk in.

4) Bijlagen bekijken

Met de Klic App zijn alle bijlagen van de Klic-melding te bekijken. Met de 'Bijlagen' toets ziet u de bijlagen zoals brieven van netbeheerders, huisaansluitingen en details van verschillende disciplines. 

5) Contactgegevens

Met de 'Contact' toets zijn alle relevante contactgegevens toegankelijk. Wanneer u de Klic App op uw smartphone gebruikt, kunt u direct bellen met bijvoorbeeld de netbeheerder door op het bijbehorende telefoonnummer te drukken.

Een uitgebreide instructie van de werking van de Klic App vindt u via de menu optie 'Help' in de app.